Skip links

uus diivanilaud, jälle

Mul oleks super keeruline iseennast mõista kui ma ei teaks, et ma olen natuke vähem kui kolm kuud elanud nõukogude ajal – räägitakse ju sellest, et imikuiga pidi inimese olemust tugevalt mõjutama. Ma olen kuulnud lugusid, et sellel ajal polnud midagi saada ja kui kuskilt sai, tuli kindla peale ära võtta ja parem kohe kaks, isegi kui parasjagu puudus absoluutne arusaam, mis asjaga on tegu, mis sellest teha saab või millal seda vaja minna võiks. Minuga on sama. Aga natukene vaikseloomulisem vorm. Kui ma näen midagi, mis mulle väga meeldib, aga mul ei ole õrna aimu, mis ma sellega teha võiksin või kuhu panna, siis ma ei lase sellel pisidetailil ennast heidutada vaid omandan asja ja parem kohe kaks. Nii juhtus ka ühe väikese Ikea plekktraat lauaga. Nägin seda lauada Ikea puhkusreisil ja mõtlesin, et ah kuhugi ikka korteris mahub. Ise lootes seda diivanilaua alla pressida – koju jõudes selgus aga asjaolu, et see sinna paraku siiski ei mahu. Nii ta jäi mõneks ajaks  lihtsalt diivani kõrvale.

Uue diivani saabudes ei olnud see plekktraat laud seal kõrval enam üldse visuaalselt nauditav. Niiet kus viga näed laita, seal küsi Algolt, et äkki saaks ühe mega-mega-mega lihtsa lauakese teha. Ja saigi. Nüüd on mul selline moodne kaheosaline diivanilaud, millest ühe osa saab teise alla sõita. Suurema osa tegi Algo (tsau, aitäh!), karkass on metallist kokku keevitatud nii, et muidu on kuubik, aga üks alumine tala on puudu, et ratastel laua sinna alla saaks sõidutada. Peal on liimpuitplaat ja see kõik on värvitud tumedamat halli tooni. Kui vaja saab lauda pikemaks sõidutada ja kui vaja ei ole, siis on ta sellises poolikus asendis, sest poolik tundus kõige holitsilisem. Esmalt oli uus diivanilaud harjumatu, sest ka nii eelmine kui üleelmine olid meil olnud valget värvi, ja kuna see plaat on ikkagi päris suur siis tekitab see toa keskele tugeva tumeda ala. Aga kõigega harjub ja nüüd mulle väga palju meeldib!

Selle diivanilaua upgradeiga seoses on meil üle vana diivanilaud ja veel vanem diivanilaud ja tegelikult on meil veel üle Pelle beebivoodi ja Pääreni autolaadne voodi ja mõni mööbliese veel, käru ja turvahäll ka. Ma ei ole veel suutnud välja mõelda mingit kindlalt vormi, aga kas nende asjade vastu oleks huvi? Paneksin uude postitusse pildid ja mõõdud? Anyone?

Fotod ja tekst Anna Lutter

Kommenteeri

    1. Je, ma püüan lähipäevadel asja ette võtta!

    1. Je, lähipäevadel loodan tegelema hakata mõõtmise ja ülespildistamisega!

    1. Je, annan märku kindlasti kui asjad mõõdetud ja pildistatud saan!

  1. Oi, mina tahaks ka vana diivanilauda! Aga siin vist juba järjekord tekkinud.. Äkki peaksid mingi oktsjoni korraldama? JUST mõtlesin eile, et tahaks ka sellist lauda nagu sul see vana, et kust saaks 😀 Mul praegune Ikea Lack diivanilauake on kuidagi väga.. igav. Sul oli see diivanilaud nii ilus ja omanäoline nende valgete plaatidega. Kas Algo nende diivanilaudade tegemise ja müümisega pole mõelnud hobikorras tegeleda? Nii hästi tuleb välja 😀