Skip links

ma olen kohati ikka totaalne teenager

Ühel nädalavahetusel  kui Algo oli lastega maale läinud (terveks nädalavahetuseks!) ja mina olin üksi koju jäänud (terveks nädalavahetuseks! sic!) sain ma aru, et lapsevanema elul ja teenageri elul on rohkem ühist kui ma olen kunagi osanud arvata. Tõsiselt – milline teenager ütleks ära vabast majast – või milline lapsevanem? Lisaks sellele, et mõlemad väärtustavad vaba pinda, esineb mõlemal tugevaid meeleoluhäireid. Huh, ma tean omast käest, kuidas ühel hetkel tundub kogu mu elu nii tore ja siis järgmisel hetkel ei saa ma aru, kuidas mu lapsed üldse korraldustele ei allu – minu lapsed?! – ja kuidas mu mees minust kunagi aru ei saa nagu kuidas? Kui päeva alguses tehtud perfect selfie läks Instasse üles, siis juba lõunaajal ei soovi see noor inimene toastki välja minna, sest ta on nii jube ja mõttetu vend.

Muusika. Nii täiskasvanud kui teenagerid armastavad muusikat. Pisike vahe on selles, et täiskasvanuna saad sa isegi endale mõne kontserdipileti lubada. Teenagerina tuleb Youtubes ringi piraatida. Nii täiskasvanutele kui ka teenageritele on ülieluoluline, mida teised nendest arvavad – ühiskonna normid. Ootused lastele, abielule või soliidses pikkuses kunstripsmetele – nad mõlemad tahavad olla aksepteeritud.

Ja nii ma siis olin terve nädalavahetuse üksi kodus – mis väljendus tegelikult enamjaolt kodust eemal olemisest – reede õhtul äge kokkusaamine kursakaaslastega, laupäeval koolitus ja õhtul kodus töö tegemine – poole ööni välja. Täpselt samad rõõmud, mis ühel teenageril – kaua üleval olla ja teha seda, mis sulle meeldib.

Peamine põhjus, miks ma teenageri elu ja enda eluga sarnasusi oskan näha, on see, et ma olen selle ise läbi teinud ja mitte nii, et tegin sellise kahepäevase koolituse raames, vaid mul oli see teenageri periood ikka süvendatudõppe vormis. Aga teine põhjus, miks ma neid ühispunkte näen, on see, et mul elab paar maja edasi päris oma teenager – minu 17aastane õde. Juba ammu selgus, et nii talle kui mulle meeldib poodides käia. Võtsime ette ja läksime pühapäeva hommikul Stockmanni. Kesklinna ma üldjuhul väga tihti ei satu, sest parkimine on kitsas ja tasuline, Stockmannis saab püsiklient kaks tundi tasuta parkida, niiet sellepärast oli sinna minek väga mugav.

Stockmannis oli avatud juba jõulupood – mulle meeldib kui poes käies saab ka inspiratsiooni koguda – jõulupoe alale rajatud majaraamid olid üliäge lahendus – tuled, kaunistused, küünlad olid poe alale paigutatud väga maitsekalt – niiet kui tahad jõulutunnet sisse saada juba, siis ma soovitan küll Stockmanni jõulupoodi jalutama minna või siis kodus küünal põlema panna ja glöggi juua ja hapukapsast süüa – või siis seda kõike korraga!

Lisaks jõulupoele vaatasin oma õega koos ringi ka koduosakonnas – ka seal oli üliägedaid asju! Palju tuntud ja kvaliteetsete brändide ja kaubamärkide tooteid. Mulle endale meeldivad väga kõik Desing Letters tooted – ideaalne jõulukingiks. Lisaks püüdsin veel piltidele saada mõned tooted, mis tundusid mulle hea kingiideena – Stockmannis on see aasta võimalik jõulukingid nüüd – kohe praegu – ära pakkida lasta ja kuni jõuludeni Stockmannis hoiustada – päris lahe idee, eriti kitsas või uudishimulike laste ja meestega kodus.

Äge kingitus on kindlasti mõni Fiskarsi pann või pada, erinevad joogipudelid, Iittala nõusid sobib mu meelest ka alati kõigile kinkida. Lisaks leidsime Stockmanni toiduosakonnast stiilsed õli- ja soolapudelid ja igasuguseid erinevaid ilusate pakenditega teesid, mida mu õde mulle soovitada teadis – ka alati äge mõte kingituseks, mulle küll meeldib selliseid erilisi ja ilusaid asju oma pakkide seest leida ja neid sinna teistele ka ise panna! Igaljuhul minu selle aasta esimesed kingitused on juba ostetud – väga rahul sellega. Kas Sa oled kingitused juba ära ostnud või vähemlat välja mõelnud, mida kinkida?

Fotod ja tekst Anna Lutter. Aitäh Stockmann

Kommenteeri

  1. No nüüd pean küll sinna jõulumaale minema. Deem, just siis kui mõtlesin et mul midagi vaja pole ?

    Väärt fotod, aitäh!

    1. haha, no mul alati sama. 😀 Ja siis tulen koju mõne asjaga ja siin hakan leiutama, et kuhu need siis veel ära mahutada – tuleks riiul ka kohe osta, siis oleks mured lahendatud 😀
      Aga see jõulumaa oli tõesti üliarmas seal. 🙂